17 Haziran 2009 Çarşamba

Mithat Çınar

15 Haziran 2009 günü kaybettiğimiz Mithat Çınar 17 Mart 1962'de Bulgaristan'ın Rusçuk şehrinde doğdu. İlkokulu Bulgaristan'da, ortaokul ve liseyi İstanbul'da okudu.

1985 yılında Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Bölümü'nden mezun oldu. 1986'da Viyana Uygulamalı Güzel Sanatlar Yüksek Okulu'na bir süre devam eden Çınar, Mimar Sinan Üniversitesi'nde başladığı yüksek lisans tezini yarıda bıraktı.

Reklamcılığa 1985 yılında Letra'da Onat Kutlar ve Kenan Dimetoka'nın yanında grafiker olarak başladı. Daha sonra Güzel Sanatlar, Saatchi & Saatchi, Cenajans-Grey'de sanat yönetmenliği, Om Ajans ve Moran-Ogilvy'de yaratıcı yönetmenlik yaptı.

1992-1994 yılları arasında Mimar Sinan Üniversitesi'nde araştırma görevlisi olarak çalıştı. Everest ve Alfa yayınevlerinde sanat danışmanlığı yaptı. Çok sayıda kitabın kapağını hazırladı, dergilerin görsel tasarımlarını üstlendi.


Mithat Çınar son olarak Haliç Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Tasarımı Bölümü'nde öğretim görevlisi olarak çalışıyordu.

0 Comments:

Yorum Gönder

<< Home