11 Ocak 2009 Pazar

Deniz Tüney

Deniz Tüney manken ajansı sahibi, cast yöneticisi ve oyuncuydu. 90'lı yılların sonunda, Taksim Parkı'nda tanıştığı iki genç erkeği evine davet etmiş ve onlar tarafından boğazı kesilerek öldürülmüştü.

1990 yılının Ocak ayında, Medya Market dergisine şunları söylemişti:

"Reklam filmi oyunculuğu özveri ister ve bir sanat dalı olarak kabul edilmelidir. Bu işte fizik önemli, ayrıca değişken olmak, enteresan bir tip olmak çok önemli. Genç insanlar bu işe çok daha meraklı, yaş ilerledikçe oyuncu bulmakta güçlük çekiyoruz.

Reklam oyunculuğu çok özel bir olay, bir sanattır. Bir reklam filmi çekiyorsunuz, yönetmen, dekor, aletler, her şey mükemmel hazırlanmış ama oyuncu ürünü sunamıyor, orada her şey biter. Jest ve mimikler çok önemli. Üstelik oyuncuların zamanı çok kısıtlı, bir sinema ya da tiyatro sanatçısı gibi günlerce prova yapma şansları yok. Son dakikada haberiniz olur ve hazırlanmak zorundasınızdır.

Ben reklam filmi oyuncularının bir dernek kurmasını çok doğal ve gerekli görüyorum. Çünkü ajanslar oyuncuları istismar edebiliyorlar. Ücretlerini anlaştıklarının altında verebiliyorlar. Hakkınızı alamıyorsunuz. Çok çeşitli ajanslar kuruldu ve bunlar değişik amaçlı da olabiliyor, insanlar çekiniyor en azından. Dernek bu işe hevesli gençler için yol gösterici olabilir."



(Fotograflar: Bülent Şentay arşivi)

0 Comments:

Yorum Gönder

<< Home