9 Ocak 2009 Cuma

Şahin Kaygun

Fotograf sanatçısı, grafiker ve yönetmen Şahin Kaygun 1951-1992 yılları arasında yaşadı.

Türkiye’nin ilk polaroid fotograf sergisini açan ve bazı yapıtları Uluslararası Polaroid Koleksiyonu’na da seçilen sanatçı fotograf dışında sinema ile de ilgilendi. 1987'de Afife Jale, 1988'de Dolunay adlı filmleri çekti. Ayrıca reklam filmleri yönetti.

Araştırmacı, yenilikçi tavrının yanı sıra kurallara bağlı kalmayı sevmeyen ve bu nedenle alışılmışın dışında çalışmalar yapan Kaygun fantastik öğeleri grafik anlatımlarla desteklediği dışavurumcu yapıtlarıyla tanınıyor.

Art Film'in kurucusu olan Kaygun, reklam filmi yönetmenliğine ilişkin olarak günümüzden yirmi yıl önce şunları söylemişti:

"Reklam yönetmeninin yaratıcılık sınırı olmamalı bence. Eğer reklamcılık yaratıcılığı birinci planda baz alan bir sektörse, yani bir ürünün tanıtımı için bu bazdan yola çıkmayı düşünüyorsa, o zaman yönetmenin yaratıcılık sınırını çizmemesi gerekiyor. Reklam filmlerinde hayal gücünüzü biraz daha kullanma şansına sahipsiniz, tabii bütçe imkanları sınırında."

"Sinemadan çok fazla kopuk olmayan, çok sinemanın dışında olmayan bir dal reklam filmleri yönetmenliği. O konuda filmler yapıyorum. Zaten ben sürekli çalışmaktan hoşlanan bir adamım. Hiç boş durmam. Reklam filmi çekerek kısa filmler yapma duygumu tatmin etmiş oluyorum. Hem biraz ekonomik olarak güçleniyorum ki daha kişisel bir takım çalışmalar yapacak güce geleyim."

0 Comments:

Yorum Gönder

<< Home