13 Ocak 2011 Perşembe

Eli Acıman (1919-2011)


"Ülkemizde reklamcılığı başlatan benim" diye bir iddiam yok. Ancak, ilk ajansım Faal'in tescili için 1943 yılı sonlarında İstanbul Ticaret Odası'na gittiğimde, görevli memurun pek çok sorudan sonra yönelttiği "Mesleğiniz" sorusunu "Reklamcı" diyerek yanıtladığımda yüzünün aldığı ifadeyi hala unutamıyorum. "Bir bu eksikti" dercesine bakışı, beni küçümseyerek süzüşü ve meslek hanesine "KOMİSYONCU" yazışı... Dün olmuş gibi gözlerimin önünde. Sektörümüz açısından bu olay, belki tarihi bir gösterge olabilir."

(Hayatımız Reklam, Türkiye'nin Reklam Ustalarıyla Söyleşiler, Pelin Özkan, MediaCat, 2004)

http://farklirenkler.com/index.php?option=com_content&view=article&id=74:eli-acman&catid=40:biyografi&Itemid=68



ARDINDAN...




2 Comments:

Blogger Haluk Mesci said...

Radikal online, bu konudaki haberinde, Eli Acıman diye İzidor Barouh'un fotoğrafını koymuştu! Yuh dedim sorumlu arkadaşa. Ya da helal olsun mu demek gerek? Dikkatsizlik, sorumsuzluk, düşüncesizlik (daha ağır şeyler de söylemek var ya neyse) giderek bu ülkenin genel niteliği oluyor. Acıklı. Belki de gerçekten tam kaybolma zamanı... Ne haliniz varsa görün, müstehaksınız, deme ve gitme zamanı...

15.01.2011 13:19  
Blogger Bülent Şentay said...

Hiç değilse İzidor Barouh'un fotoğrafını koymuşlar. Allah korusun, kadın kasabı Henri Desire Landru'nun fotoğrafını bile koyabilirlerdi!

18.01.2011 13:55  

Yorum Gönder

<< Home