5 Ekim 2008 Pazar

Cihan Somer

Çok sayıda reklam filmi yöneten Cihan Somer 1956-2002 yılları arasında yaşadı.

Yakın dostlarının "Cicoz " diye çağırdığı Somer, ODTÜ İşletme bölümünü bitirmiş, "Kardeşim Benim" de yönetmen yardımcılığını üstlenmiş, 1983-1984 yıllarında Ece Aksoy, Hümeyra ve Gani Turanlı ile fotoromanlar çekmişti.

1984'de Cenajans'a giren Somer, bir süre müşteri temsilciliği yaptıktan sonra "Film Bölümü"nün başına geçmişti. 1986'da Tunca Yönder ile çalışmaya başlamış, ardından Ali Erdemci, Timur Anıt, Ahmet Delemen, Ömer Pere ve Doğan Somer ile Pera adlı şirketi kurmuştu.

Star Televizyonu'nda Program Müdürlüğü de yapan Somer, hem liseden hem de ODTÜ'den sınıf arkadaşı olan, Radikal yazarı Murat Çelikkan'ın deyişiyle "tutunamayanlardandı." Çelikkan 21 Aralık 2002'de, köşesinden şu sözlerle uğurlamıştı onu:

"...Birbirimize meyhanelerde, barlarda, en çok da Ece Bar'da rastlar olduk. Onu neredeyse her akşam Ece Bar'da bulmak mümkündü. Ahbap olmasına hemen herkes ile ahpabtı ama benim için hep o yalnız insanlardan biri olarak kaldı. Hayatta, çamuru paçalarından yukarı çıkartmamayı bilen çok az insandan biriydi. Güle güle Cihan Somer."

0 Comments:

Yorum Gönder

<< Home