1 Ekim 2008 Çarşamba

Mehmet Günsür

Reklamcı, öykü yazarı, ressam Mehmet Günsür, Haziran 2004’te, doğduğu kent olan İstanbul’da kalp krizi sonucu öldü.

Ressam Nedim Günsür’ün oğlu olan Mehmet Günsür, 1955 yılında dünyaya gelmişti. Galatasaray Lisesi'nin ardından 1984 yılında Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Akademisi Resim Bölümü'nü bitirmiş ve aynı yıl Ajans Ada'da reklam yazarı olarak reklamcılığa başlamıştı.

1987'de o zamanki adıyla Reklamevi'ne yazar olarak geçen Günsür, aynı yıl eski şirketi Ada’ya yaratıcı bölüm sorumlusu olarak geri dönmüştü. 1995 ve 1996'yı Saatchi&Saatchi'de geçiren Günsür, son olarak Nesteren Davutoğlu'nun daveti üzerine Lowe'a katılmıştı.Haftalık ekonomi gazetesi Barometre'de köşe yazıları da yazan Günsür’ün cenazesi, 22 Haziran 2004 günü, Levent Afet Yolal Camisi’nde öğleyin kılınan namazın ardından Demirciköy Mezarlığı’nda defnedildi.
“İçeriye Bakan Kim?” adlı kitabıyla Sait Faik Hikaye Armağanı’nı kazanan Günsür, bir söyleşisinde reklamcılığı şöyle anlatmıştı:

"Reklamda eğilimlerin, modaların doğuşlarını ve yok oluşlarını, ajansların yükselişlerini ve bitişlerini, insanların parlayıp yitişlerini, markaların yaradılışını, yok oluşunu, geceyi ve gündüzü yaşar gibi gördüm. Bence reklamda geçen zaman birçok mesleğe göre daha dolu yaşanıyor. Benzeri bir durumu yazılı basın ve elektronik basında da görebiliriz. O nedenle benim öykümü okuyanlar, her şeyi kafalarında ikiyle çarpabilir."

0 Comments:

Yorum Gönder

<< Home