4 Eylül 2023 Pazartesi

Müfit Mesci

 

Kasım 1959 Eskişehir doğumlu Müfit, Kadıköy Maarif Kolejinden sonra Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümünü bitirdi. (Aslında çok iyi bir çizer ve yazar da olan Müfit Mesci'nin Güzel Sanatlara girmesine ağabeyi Haluk Mesci engel olmuştur, HM buna sonradan ölesiye üzülmüştür.)

Kıbrısta askerlikten sonra Markom Leo Burnett'te çalışmaya başladı. Türkiye'nin -Leo Burnett Londra'da bunun eğitimini almış- ilk medya planlama stratejistidir ve birkaç ünlü medya planlamacısının bu bakımdan ustasıdır.

Markom Leo Burnett'ten sonra bir ajans kuran Müfit Mesci daha sonra McCann Erickson'un Özbekistan ofisini yeniden kurdu, başarıyla yönetti, insan yetiştirdi. McCann Erickson'daki global yönetim değişikliklerinden sonra bu görevi biten Müfit Mesci, bir süre Shanghai'da yöneticilik ve pazarlama danışmanlığı yaptı. 

Haluk Mesci "becerilerini ve deneyimini çok beğenen birtakım ajanslar, Müfit'in benimle kardeş olduğunu dehşetle fark edince, onu işe almaya korktu; çok iyi biliyorum" diyor. "Çalışması zor biri de dendi hep, kim bilir belki ailede bir sorundur bu."



0 Comments:

Yorum Gönder

<< Home