4 Mart 2023 Cumartesi

Derviş Pasin





Daha geçen hafta rüyamda telefonda konuştum Derviş abiyle. Emre Senan'ı aradım, izini biliyorsa diye. Bilmiyordu. Ateş Benice'yi aradı, ona sordu. Ateş'te de yoktu. Urla'da yaşadığına dair bir bilgi vardı sadece. Orada kaldı arayışım. Ne tuhaf. Ne üzücü.

Derviş abiyle ve Ateş'le, pek çok reklam filmi yaptık. Bunların başında Ülker Badem Kraker için yaptığımız Adem-Badem dizisi var. Ve tabii Ülker Çokoprens filmleri. Kendisi de rahmetli olan Nejat Soyer'in "Vaay, karga kardeş, geçiyordum uğradım!" repliğini barındıran şirin karga-tilki dizisi, Derviş ve Ateş'in işidir.

Darbe sonrası, sokağa çıkma yasağının başlamasına saatle kala, Milliyet'e yetişmesi gereken bir film için Derviş abiyi aradım.  Kalktı geldi, gık demedi. Sabaha kadar çalışıp, fotoğraflardan, tek kare film çektik. Sabah olduğunda doğrudan stüdyoya koşacağız, yıkanacak, montaj ve dublaj yapıp TRT'ye yetiştireceğiz. Milliyetin işleri böyle son dakikadır. Rahmetli Turhan Aytul'ın başta olduğu bir dönemdi bu. Neyse, sabah oldu. Bir telefon, vazgeçtik filmden diye... Bu da böyle bir anı Derviş abiyle.







 

0 Comments:

Yorum Gönder

<< Home