22 Nisan 2020 Çarşamba

Yakup Barouh





Oğuzhan Akay: "Sevgili Yakup Ağabey, ilk patronumdu sektörde. Babası İzidor Bey, Eli Acıman gibi reklam sektörünün kurucularındandı. Saçlarımın bonus gibi olduğu çıtır dönemimde, beni berbere götürmüştü ikna edip. Efsane bir kadroyla çok güzel kampanyalar yaptık yönetiminde. Ödüllere imza attık. Yollarımız ayrılsa da aynı gemide kaldık. Panellerde, törenlerde, derneklerde bir araya gelip kucaklaştık.
Her özel günde, benden önce davranır, mail atar kutlardı O. Yaşayan bir tarih gibiydi. Güler yüzlü, tatlı dilliydi, bilgiliydi. Reklamcıydı sonuna kadar. Sektörün, sektör derneklerinin duayeniydi.
İlancılık ailemin (tüm sektöre can veren o büyük aile) ve ailesinin, tüm yakınlarının, sevenlerinin, dostlarının üzüntüsünü paylaşmaktan başka elimden bir şey gelemiyor. Son aradığımda Atılay Bingöl Ağabey, yoğun bakımda ve stabil durumda olduğunu söylemişti ve umudum bu lanet virusü yeneceği yönündeydi. Olmadı... Toprağın bol olsun. Sektöre ve bizlere katkıların, var olduğumuz sürece unutulmayacak patron. Seni seviyoruz... Anılarımızda var olacaksın, var olduğumuz sürece.  Ayhan Cecan Ağabeyimizden sonra bu ikinci kayıp. Umarım son olur... Ama heyhat!"


Bülent Gündoğmuş: "Türkiye Araştırmacılar Derneği’ni (TÜAD) temsil ettiğim Reklam Özdenetim Kurulu’da (RÖK) genellikle yan yana oturduğum, iyilik timsali, heyecanlı tartışmaların vazgeçilmez ismi, reklam sektörünün önemli isimlerinden, İlancılık Reklam Ajansı yöneticisi sevgili Yakup Barouh’u kaybetmiş olduğumuz için çok üzgünüm."

Turan Başartan: "Bir reklam duayeni Yakıp Barouh'u kaybettik. Üzüntümüz çok derin. Son derece beyefendi, humanist ve iyilik dolu bir insandı. Reklam sektörüne kendini adamış ve büyük katkıları olan bir duayenimizdi. Ailesine baş sağlığı dileriz. Nurlar içinde uyusun."

Faruk Atasoy: Çok güzel bir insanı, çok değerli bir meslektaşı, sektörün bir duayenini, İlancılık Reklam Ajansı başkanı Yakup Barouh’u kaybettik. Ben de yakın bir dostumu. Reklamcılar Derneği yönetim kurulunda beraber görev yaparken, neredeyse her hafta bir arada olurduk. Fotoğraf, 2001’de Eskişehir Sanayi Odası’nda gerçekleştirdiğimiz Marka Konferansı sonrasında. Yan yanayız. Tesadüf, fotoğrafta, 1967’de okulu bitirdikten sonra, ilk ve öncü araştırma şirketlerinden olan Büro Pars’ı (Daha sonra Pars Mc  Cann)  beraber kurdukları arkadaşlarından Pınar Kılıç ve Kasım 2019’da beraber olduğumuz son etkinlikteki diğer meslektaşımız Nesteren Davutoğlu da var. Çok üzgünüm. Toprağı bol olsun.”  













Can Çağdaş: " Uzun yıllar birlikte çalıştığım Yakup BARUH’u kaybetmişiz. Şimdi haberim oldu. Sabah Bussines dergisini iki yıl birlikte yaptık. Nur içinde yatsın. Allah rahmet etsin."

Ömer Durmaz: "1909 yılında kurulan ilk reklam ajansımız İlancılık Reklam Ajansı'nın Ender Merter ile birlikte eşbaşkanlığını yapan sektörümüzün duayenlerinden Yakup Barouh'u kaybettik

Beykent Üniversitesi’nin İhap Hulusi Görey etkinliğinde bir araya gelmiş, etkinlikten sonra da ajansına gitmiştik. Tek bir gün de olsa tanıma şansı bulduğum için mutluyum. Sevenlerine sabır dilerim. Huzur içinde uyu değerli üstadım."



 

0 Comments:

Yorum Gönder

<< Home