9 Mart 2015 Pazartesi

Yalçın Atlı 1946 - 7 Mart 2015

1970’de Devlet Güzel Sanatlar Akademisi, Grafik Tasarım Bölümü’nü bitirip, Almanya’da Kunst Gesamthoschule Kassel, Grafik Tasarım Bölümü’nde yüksek lisansını tamamladı.
Türkiye’de döndükten sonra 1990’da Sanat Yönetmeni olarak göreve başladığı Era Tanıtım A.Ş.’de 1993'de Yaratıcı Bölüm’den sorumlu başkan yardımcılığı ve yönetim kurulu üyeliği görevlerini üstlendi. Bu dönemde, Vakko, Şişe Cam, Alarko gibi Türkiye’nin önde gelen kuruluşlarının reklam çalışmalarında yaratıcı ekibin yönetim kadrosunda bulundu. 1999'dan itibaren, kurumsal kimlik ve marka tasarımı ağırlıklı olarak danışmanlığa odaklandı. Bu dönemde, Birleşik Reklamcılar’la uzun soluklu bir iş birliğine girdi. Ulusal ve uluslararası alanlarda çeşitli ödülleri ve jüri üyelikleri var. Fotoğraf sanatına özel tutkusu olan Atlı, iki erkek evlat sahibi.
(Pınar Okay'dan aldığımız bilgiler)


1 Comments:

Blogger Unknown said...

Bir dönem sevgili ortağım…
Sektörün en yetenekli sanat yönetmenlerinden biri olarak iz bıraktı bende. Sahip olduğu tek çelişki; her yaratıcılığı yüksek insan kadar zor, her kalbi iyi insan kadar kolay kişiliği.
7 Mart Cumartesi gecesi, kalbi yaşamını daha fazla sürdürmesine izin vermedi. Sürpriz gidişi, zihnimde ona dair anıları hızla uyandırdı. Ne çokmuşlar ve ne hoşmuşlar… Arkadaşlığının anıları, iş ortaklığımızın anıları altında kayboldu. Birbirimizin yaratıcılığını tetikledik. Çok güzel işler çıkardık. Semerelerini aldık.
Ortaklık zor zanaat; birbirimizi çok kızdırdık. Ancak hiç küsmemeyi başarabildik. Bugün hakim duygum; Olsa da, hala kızdırıyor olsa….
Pınar Okay

12.03.2015 15:22  

Yorum Gönder

<< Home